Kako bi zadržali kvalitetu voća i povrća na putu od proizvođača do kupca, potrebno je stvoriti određene temperaturne uvjete za te proizvode. Za takve uvjete potrebni su odgovarajući rashladni sustavi u cijelom procesu.
- Hladnjače za skladištenje svježeg ili smrznutog voća i povrća(+0°C, -25°C),
- Hladnjače sa kontroliranom atmosferom za dugotrajno skladištenje voća
- Rashlađivanje(precooling)
Pravilno upravljanje temperaturom voća počinje sa precooling metodom (brzo uklanjanje topline) zbog toga što temperatura područja u kojem je ubrano voće iznosi često i preko 30°C. Brzo uklanjanje topline je najvažniji čimbenik u zaustavljanju kvarenja proizvoda. Sustav za rashlađivanje kroz nekoliko sati snižava temperaturu voća do 0°C. Nakon što se temperatura proizvoda smanji na nisku razinu smanjuje se i disanje proizvoda.
Tuneli za smrzavanje
Za brzo i kvalitetno s mrzavanje proizvoda u kratkom roku koriste se tuneli sa prisilnom cirkulacijom zraka koji smrzavaju proizvode do -35°C. Uobičajeni kapaciteti tunela su 5-30 tona na dan.Osim tunela sa prisilnom cirkulacijom zraka ugrađujemo i kontinuirane tunele koji koji su kapaciteta od 1-4 tone na sat.
Za sva dodatna pitanja o nama i našim proizvodima i uslugama kontaktirate nas preko e-mail adrese info@frost.ba.