Hladnjače za meso i ribu

Separator - frost.ba

Meso se već nekoliko tisuća godina konzervira na niskim temperaturama. Temperatura je jedan od osnovnih čimbenika, koji određuje brzinu enzimskih, kemijskih i fizičkih promijena. Pri snižavanju temperature usoporava se, a većim dijelom i zaustavlja razmnožavanje mikroorganizama. Temperature hlađenja i smrzavanja osiguravaju održivost i odgovarajuću kvalitetu mesa u određenom vremenskom periodu. Kako bi zadovoljili minimalne veterinarske uvjete potrebno je izabrati odgovarajuće rashladne uređaje koji omogućuju postizanje  kvalitete mesnih proizvoda.

  • Skladišta svježeg mesa i mesnih proizvoda
  • Skladišta zamrznutoga mesa
  • Brzo hlađenje mesa i mesnih proizvoda
  • Zamrzavanje mesa u zračnome toku
  • Hlađenje manipulacijskog ili proizvodnog dijela

Najbolji način za očuvanje arome i kvalitete ribe je njezino smrzavanje. Smrzavanje uvelike smanjuje
biokemijske reakcije u organizmu ribe. Kako bi se riba brzo i kvaliteno zamrznula te uskladištila potrebni su sljedeći rashladni sustavi:

  • Tuneli za trenutno smrzavanje ribe
  • Hladnjače za smrznutu ribu

Nakon što je  riba smrznuta, mora biti pohranjena na konstantnu temperaturu od -23 ° C  ili ispod kako bi zadržala trajnost i kvalitetu. 

Za sva dodatna pitanja o nama i našim proizvodima i uslugama kontaktirate nas preko e-mail adrese info@frost.ba.

Podijeli s prijateljima