Prilikom skladištenja poljoprivrednih i vrtlarskih proizvoda unutar hladnjača moguće je rezultate skladištenja bitno poboljšati ne samo niskom temperaturom, već i vrijednosti O2 i CO2, koji se otklanjaju od vrijednosti vanjskog atmosferskog zraka.Skladištenje proizvoda u uvjetima ULO maksimalizira skladištenje proizvoda bez velikog smanjenja njihove kvalitete.
Važna osobina organizma je to da proizvod živi i nakon berbe, a on teče u obliku disanja odnosno respiracije. To znači smanjivanje vrijednosti O2 kada u toku cijelog procesa dolazi do razlaganja šećera pri istovremenom nastanku CO2 i H2O i oslobađanja velike količine topline. Sustav ULO skladištenja omogućuje maksimalno usporavanje ovih promjena, a time produžuje rok skladištenja, a istovremeno omogućuje održavanje visokog standarda kvalitete proizvoda.
Iz gore uvedenih razloga proizlaze najvažnije prednosti skladištenja u ULO uvjetima:
- kvalitetnije očuvanje osnovne zelene boje proizvoda
- vidljivo kvalitetniji proizvodi
- dulji rok skladištenja proizvoda
- manje opasnosti od tamnjenja jezgre i kore proizvoda
Zahvaljujući ovoj tehnologiji može se na tržište isporučiti voće i povrće u vrlo kvalitetnom stanju.
Važni faktori koji utječu na kvalitetu skladištenja:
- kvaliteta ubranog proizvoda
- temperatura skladištenja
- koncentracija O2
- koncentracija CO2
- plinonepropusnost samih boksova
Za sva dodatna pitanja o nama i našim proizvodima i uslugama kontaktirate nas preko e-mail adrese info@frost.ba.